Pages - Menu

duminică, 25 mai 2014

Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată


Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe  mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult  cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei.
Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .




Ingrediente:
Pentru blatul de tarta:
600 g faina
200 g unt
4 galbenusuri
4-5 linguri smântâna
100 g zahar

I lingurita bicarbonat stins cu lamâie
Vanilie
Coaja de lamâie
sare

Pentru jeleul de fructe:
Un borcan vişine pentru prajituri (reteta aici)
Siropul de la visine + 200 ml sirop de visine
200 g zmeura
2 linguri amidon alimentar

Pentru toppingul de ciocolata:
200 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida

Cirese pentru decor




Mod de preparare:
Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.
Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.
Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.
Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.
Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.
Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.
Deasupra am pus jeleul de fructe rece.
Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.



Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.
Am decorat cu cirese.
Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.




Poftă bună  !!!!


12 comentarii:

  1. Faină treabă, Die! Ştii, cândva ziceam că ai făcut aşa cum te-am învăţat :))), dar gluma-i glumă, iar aici e treabă serioasă. Bine, nu doar serioasă, ci şi gustoasă. Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa Padre,ca nu-i mare filozofie.Asta-i chiar o reteta pe care si domnia ta ai putea s-o prestezi cu brio.Astept sa ma poftesti s-o savuram impreuna.

      Ștergere
    2. Die, nu zic că n-aş putea, dar mă chinuie un pojar [emoticoninocent] şi parcă nu ştiu cum să zic. :))
      Am uitat să spun că desertul, pe lângă faptul că prezintă ceva delicios, e şi aspectuos.

      Ștergere
    3. Mda,inocent de nevinovat :)))))Fie cum zici.
      Multumesc pentru aprecieri Padre.

      Ștergere
  2. Minunat arata tartele tale! Eu le ador dupa cum cred ca stii. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioase sunt..Gust si din cea mare si una cu ciocolata. O saptamana frumosa! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac mult tartele. Si ale tale arata super, brava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona.E o reteta cat se poate de simpla.

      Ștergere
  5. ce bunatate ai pregatit aici! pacat ca n-am visine pe aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana,poti sa folosesti si alte fructe,dar cu visine au un gust aparte.Multumesc de vizita si aprecieri.Pupici

      Ștergere