Pages - Menu

joi, 7 august 2014

Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii


O prăjitură delicată , cu multe fructe.Gustul acrişor al fructelor  completează minunat blatul pufos.Se pot folosi şi alte fructe.


Ingrediente:
Pandişpan:
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr tos
  • 180 gr făină
  • 30 gr unt topit
  • 250 gr cireşe fără sâmburi
  • 200 gr coacăze roşii
  • Sare
Cremă:
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr unt
  • 3 linguri zahăr pudră
Jeleu:
  • 200 gr cireşe fără sâmburi
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml sirop fructe de pădure
  • 2 linguri amidon alimentar
Decor:
  • Frişcă
  • Cireşe,coacăze


Mod de preparare:
Pentru pandişpan procedam în felul urmator:
Ouale se pun întregi împreuna cu zaharul într-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pâna când compozitia devine spumoasa,de consistenta unei smântâni.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam în continuare pâna la racire.
Se adauga faina,amestecând usor,având grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta fiind singurul agent de crestere a prajiturii.
Se adauga apoi si untul topit si racit,turnându-l usor pe marginea vasului si amestecând usor pana la încorporarea sa.
Coacazele rosii le-am adaugat usor în compozitie (mi-ar fi placut sa se vada în blat ca niste bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza în fiecare bucatica).
Se pune compozitia într-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a scos sâmburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug zahar.


Se pune tava în cuptorul preincalzit  la 180 de grade si se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea când este copt.
Se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca.


        Crema:
Crema Marcarpone se mixeaza împreuna cu untul si zaharul pudra.
         Jeleu:
Ciresele fara sâmburi se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se fierbe pâna cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient cât sa-l putem pune peste crema.
         Asamblare:
Peste blatul racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.





       
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu