Pages - Menu

marți, 22 noiembrie 2016

Tort cu cremă de mascarpone,zmeură şi piersici



In acest  sfârşit de săptămână,am aniversat-o pe Mama.Ca de fiecare dată,mă străduiesc să-i pregătesc  un tort care sa fie pe gustul ei.Se pare că am reuşit,tortul acesta a fost foarte apreciat de ea dar şi de toţi cei care l-au gustat.
Aromele si texturile s-au îmbinat perfect,o armonie de gusturi.
Cel mai mult mi-a plăcut jeleul de zmeura,de un roşu intens cu un luciu minunat.
Sper să reuşesc să-i mai pregătesc multe torturi minunate mamei mele.
La mulţi ani Mama!!!



Ingrediente:
Blat(pentru 2 blaturi în tava de 28 cm):
6 oua
180 g zahar
180 g faina
Vanilie
Coaja de lamâie
Sare

Mousse de zmeura si mascarpone:
300 g zmeura
100 g zahar tos
250 g mascarpone
100 ml smântâna pentru frisca
10 g gelatina foi

Mousse de piersici si mascarpone:
1 borcan cu piersici din compot
300 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
10 g gelatina foi
300 ml smântâna pentru frisca

Sirop:
200 ml apa
3 linguri zahar
Zeama de lamâie

Jeleu de zmeura:
300 g zmeura
3 linguri zahar
10 g gelatina foi

Crema de mascarpone:
300 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
300 ml smântâna pentru frisca




Mod de preparare:
Blat tort:
Pentru cele doua blaturi am folosit reteta mea de pandispan,o reteta foarte simpla si care  a fost întotdeauna potrivita pentru un tort.
Am preferat sa coc doua blaturi în loc sa fac unul si apoi sa-l tai.Am avut astfel doua suprafete perfect plane.
Am mixat cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare, pâna ce s-au deschis la culoare si si-au triplat volumul.La final trebuie sa fie precum o crema în care paletele mixerului lasa urme.
In acest moment am adaugat faina în doua reprize ,amestecând usor cu o paleta.
Am pus si aromele.
Am pus compozitia într-o  forma de tort,pe fundul careia am pus hârtie de copt,iar peretii i-am uns cu unt si am presarat faina.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
L-am mai lasat putin în cuptor,apoi l-am scos pe un gratar sa se raceasca complet.
La fel am procedat si cu cel de-al doilea blat.


Mousse de zmeura si mascarpone:
Am pus foile de gelatina sa se hidrateze în apa rece.Avem nevoie de apa cât sa acopere bine foile de gelatina.
Am pasat zmeura în blender ,apoi am trecut-o prin sita pentru a elimina semintele.Am adaugat zaharul apoi am pus vasul pe foc.Când amestecul a fost fierbinte(fara a fierbe),am luat vasul deoparte,am scurs foile de gelatina  si le-am pus peste zmeura.Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.Am lasat amestecul sa se raceasca foarte bine.
De fapt,eu am pregatit zmeura si pentru crema si pentru jeleu în acelasi timp,apoi am împartit-o.
Am mixat smâtâna si am lasat-o la frigider.
Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat treptat zmeura.
Am încorporat apoi usor si frisca,cu ajutorul unei palete.
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili,cu diametrul de 18 cm,am pus folie ,apoi am turnat crema de zmeura.Am pus  si  zmeura prin crema.
Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine.

Sirop:
Pentru sirop am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Mousse de piersici si mascarpone:
Am pus gelatina la hidratat în apa rece.
Piersicile le-am pasat cu blenderul apoi am înfierbântat compozitia si am pus gelatina scursa de apa.Când gelatina s-a dizolvat,am lasat amestecul sa se raceasca.
Am mixat smântâna si am lasat-o la rece.
Am mixat mascarponele cu zaharul pudra,apoi am adaugat  piersicile,dupa care am încorporat si frisca ,cu ajutorul unei palete.
Am lasat crema la frigider pâna ce am asamblat tortul.

Am asezat primul blat pe un platou,cu partea care a fost deasupra în jos.
L-am însiropat foarte bine.
Peste blat am pus un strat subtire de crema,apoi l-a mijloc am pus mousse-ul de zmeura si mascarpone.



Pentru ca nu am un inel reglabil,mi-am confectionat un perete pentru tortul meu.
De jur împrejurul cremei de zmeura,am pus crema de piersici,apoi am acoperit si deasupra acesteia cu un strat subtire.Am pus câteva felii de piersica si  coacaze rosii pentru a crea un contrast placut.
Am asezat deasupra cel de-al doilea blat,pe care l-am însiropat.
L-am asezat la fel ca si primul blat,cu partea de deasupra în jos.
Peste blat am pus un strat subtire de crema,astfel jeleul va avea o culoare mai intensa.
Am pus tortul la frigider cât am pregatit  jeleul de zmeura.
Am hidratat gelatina în apa rece.
Am pasat zmeura în blender,am trecut-o prin sita pentru a elimina semintele.Am adaugat zaharul,am pus vasul pe foc ,când s-a înfierbântat ,am luat de pe foc si am pus gelatina scursa de apa.
Când jeleul s-a racorit,l-am turnat peste tort.
L-am lasat peste noapte la frigider.
A doua zi am pregatit crema cu care l-am ornat.

Am mixat smântâna pentru frisca.
Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra,apoi am adaugat frisca.
Cu aceasta crema am ornat tortul.





Se lasa tortul la frigider înca câteva ore,pâna ce toate cremele vor fi perfect închegate si se va putea taia frumos.




S-aveţi pofta!!!!






                                                                                                
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu