Pages - Menu

duminică, 13 aprilie 2014

Pască cu brânză dulce


In preajma Sărbătorilor Pascale,m-am gândit să vă împărtăşesc din reţetele pe care le pregatim noi cu această ocazie.Printre ele este şi pasca cu brânza dulce,nelipsită de pe masă de Paşti.

   Ingrediente:


  • Pentru aluat(cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte

Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.
Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia dospita.
Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.
Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.
Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.
Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.
Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra . Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”,cealalta am vrut-o mai „bogata”.
Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 35 de minute.
O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.


Poftă bună !
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu